Recepty
Příspěvky
Nevařené džemy
4. 5. 2011
1 kg zralého (zdravé, omyté, kvalitní) ovoce umixujeme. Pak přemístíme do jiné nádoby (porcelán, smalt, kamenina, sklo - ne kov) a přidáme 1,2 kg cukru, promícháme aby se cukr rozpustil v celé hmotě rovnoměrně a vše se propojilo.
Na zimu
27. 4. 2011
Kdo chce mít přehled o tom co si dává do svého těla, je jediná možnost: udělat si vše sám. Ani na etiketách není vše napsáno.
Jak zdravě kořenit
20. 4. 2011
Při nemocích: ledvin, žlučníku, žaludku obvykle přestaneme kořenit bílým i černým pepřem, novým kořením, hřebíčkem.. Menší dávky ostatních můžeme: karí, zázvor, muškátový květ i oříšek, bobkový list, sladká paprika, koriandr, jalovec, vanilka a skořice celá i mletá.
Koření zdravě
9. 4. 2011
Zelené koření a natě použijeme denně. Během roku pomyslíme na zimu a připravujeme si oprané natě rozkrájením a sušením ve stínu.
Syrová strava na kůru
7. 3. 2011
Vydržte nejméně den, lépe několik dnů.
Obvyklá strava obsahuje mnoho bílkovin a glycidů, málo ostatních látek (fermenty, vitamíny, minerály a stopové prvky..) a jejím vlivem je tělo přetíženo kyselinou močovou. Pak tělo nezvládá vyloučit vše a část se ukládá v něm!! Tak vznikají z akutních potíží pozvolna plíživě trvalé čili chronické jako dna apod.
Pro zdraví a sílu
1. 4. 2010
To co jíme buduje naše tělo a tím náš psychický stav. Je nám dobře, nic nás nebolí, jsme celkově v pohodě a naopak. Ale chce to jakýsi moudrý přístup, aby strava byla lékem.